Når du er gravid, du bekymre dig om hver eneste lille ting, der kunne gå galt. Heldigvis, de fleste børn fødes sunde. Der er dog nogle alvorlige fødsel lidelser, som du bør være klar over, i det usandsynlige tilfælde, at dit barn er ramt.

· Rygmarvsbrok – dette er en tilstand, hvor den rygrad, som beskytter rygmarven, ikke lukker ordentligt under prænatal udvikling. Denne betingelse kan variere fra at være et mindre problem, hvis åbning er lille, eller kan forårsage lammelser og andre alvorlige medicinske problemer hvis åbningen er stor, eller hvis rygmarven, selv fremspringende. Den nøjagtige årsag kendes ikke, selv om arvelighed synes at spille en rolle. Så gør ernæring, især når moderen ikke har nok folinsyre i sin kost. Fødselslæger begyndt at anbefale folinsyre kosttilskud til kvinder der er gravide eller som kunne blive gravid, og dette har sænket satsen for denne sygdom. Du vil sandsynligvis blive testet for spina bifida under din graviditet. Mange gange kan det være diagnosticeret i livmoderen ved hjælp af ultra lyd. Kirurgi kan undertiden, selv udføres på baby i livmoderen for at rette problemet.

· Tay Sachs sygdom – denne sygdom er forårsaget af et enzym mangel. Kort sagt, bryde disse babyer ikke ned fede indskud i hjernen og nerveceller. Desværre er det ikke normalt diagnosticeres ved fødslen. Når barnet er flere måneder gamle, vil denne ophobning af fede indskud tilstoppe celler, der forårsager barnets nervesystem til at stoppe med at arbejde. Barnet vil begynde at relatere udviklingshæmmede, altid resulterer i døden. Tay Sachs er meget sjældne, er mindre end hundrede tilfælde rapporteret i USA hvert år. Det er forårsaget af genetik. Begge forældre skal have genet for sygdommen opstår. Det er mest almindelige i jødiske familier af Central- og østeuropæiske afstamning. Hvis din etniske baggrund gør denne sygdom en risiko for dit barn, kan du og din partner blive testet for genet før du bliver gravid. Derudover kan sygdommen diagnosticeres i livmoderen via fostervandsprøve.

· Down syndrom – Down syndrom er betegnelsen for en række symptomer, der viser en vis grad af mental retardering. Børn med Downs syndrom har en særskilt række facial funktioner, en stor tunge og en kort hals. Down syndrom varierer meget i graden af mental retardering, at det forårsager. Nogle børn er meget funktionelle; andre kræver konstant pleje. Down syndrom påvirker omkring én ud af 1300 babyer i USA. Det er oftest forårsaget af en ekstra kromosom fra mor eller far. Downs syndrom er mere tilbøjelige til at opstå, når forældre har allerede haft et barn med fødslen lidelse, og når moderen er over 35 år i alder. Down syndrom kan opdages via fostervandsprøve, hvorfor denne test er fælles protokol for de fleste gravide kvinder over 35 år.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.