Hvor meget søvn har en voksen brug for? Svaret på dette spørgsmål afhænger af alder og genetik. De fleste raske voksne kræver syv til ni timers søvn om natten. Utilstrækkelig søvn kan påvirke en persons helbred, produktivitet og relationer negativt. Der er dog retningslinjer for, hvor meget søvn en voksen har brug for, og hvad der er normalt for deres aldersgruppe. For at lære mere om søvn, læs videre! Vi gennemgår, hvad voksne skal sove hver nat.

Voksne og unge kræver forskellige niveauer af søvn. De fleste vil falde ind under de primære og sekundære kategorier, men nogle vil falde ind under de to sidstnævnte. Dette skyldes, at deres behov varierer betydeligt. Ud over alder ændres søvnbehov også, når en person bliver ældre. Så en voksen, der er i fyrrerne, bør sigte mod at få mindst syv timers søvn pr. Nat. En fuld otte timers søvn vil hjælpe en person med at være opmærksom i løbet af dagen.

Forskning viser, at søvn forbedrer dit mentale og fysiske helbred. Undersøgelser har vist, at voksne, der får en hel nats søvn, har færre tilfælde af depression og angst og forbedret immunfunktion. National Sleep Foundation anbefaler syv til ni timers søvn for de fleste voksne, men antallet af krævede timer vil variere afhængigt af alder, sundhed og aktivitetsniveau. Du bør konsultere en læge, hvis du er bekymret for dine søvnvaner.

Sleepzone.dk handler om én ting: bedre søvn.

Hvis dine søvnvaner ikke er sunde, er du mere tilbøjelig til at være træt end normalt og opleve færre dybe REM-cyklusser. Derudover kan mangel på kvalitetssøvn påvirke din evne til at fokusere. Det kan endda gøre det sværere end normalt at falde og forblive i søvn. Hvis du kæmper for at falde i søvn og forblive i søvn, så spørg dig selv, hvor meget søvn har en voksen brug for? Svaret kan overraske dig! Dette vigtige spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din søvn og forbedre dit generelle helbred.

Når du ved, hvor meget søvn du har brug for, vil du være bedre i stand til at få det. Ved at få nok søvn vil du føle dig sundere, lykkeligere og endnu mere energisk end nogensinde! Husk at prioritere søvn og beskyt den mod at blive revet væk. Jo mere søvn du får, jo sundere bliver du! Hvis du har en travl livsstil, vil du være i stand til at prioritere søvn og nyde fordelene!

Det anbefales, at voksne får mindst syv timers søvn pr. Nat. Enhver mindre end syv timers søvn om natten er i fare for flere sundhedsmæssige problemer, herunder forhøjet blodtryk, fedme, diabetes, hjertesygdomme, depression og depression. Overdreven søvnighed i dagtimerne kan også forårsage alvorlige problemer, herunder ulykker, så det er bedst at få en god nats søvn. Du kan endda prøve at sove i 10 timer om natten for at hjælpe med at forbedre dit humør.

En normal fordeling af folks søvnbehov er en klokkeformet kurve. Mens nogle mennesker kræver så lidt som seks timers søvn om natten, har 97% af de voksne brug for mindst syv timer. Selv da vil du ikke være udhvilet eller have en god nats søvn. Søvnkvaliteten betyder noget – en høj søvnkvalitet er vigtigere end mængden. Hvis du ikke får nok søvn, vil du sandsynligvis lide af søvnløshed og endda et par sundhedsmæssige forhold.